27 Haziran 2015 Cumartesi

Çikolatalı Kek

Malzemeler:

150 gr. Yumuşak margarin,
2 Çay bardağı toz şeker,
1 paket şekerli vanilin,
1 paket kabartma tozu,
150 gr bitter çikolata,
 1,5 su bardağı un,
3 yumurta.

Yapılışı:

 150 gr. Yumuşak margarini mikser ile iyice çırpın. 1 Çay bardağı toz şeker, 1 paket şekerli vanilin, 150 gr. benmari yöntemi ile eritilmiş bitter çikolata, 3 yumurta sarısı, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozunu teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 3 yumurta akını 1 çay bardağı toz şeker ile 4 dakika çırpın. Bu karışımı tahta kaşık ile yavaşça karıştırarak hamura yedirin. 26 cm genişliğinde (çapındaki) yağlanmış kalıba yayın. 170 C derecede ısıtılmış fırında 35 - 40 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder