27 Haziran 2015 Cumartesi

İncirli Rulolar

Malzemeler:

2 Yumurta,
2 Yemek kaşığı süt,
Yarım çay bardağı toz şeker,
Küçük doğranmış 5 adet kuru incir,
Yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve öğütülmüş badem,
1 Tatlı kaşığı tarçın,
1 Tatlı kaşığı kakao,
1 Çay bardağı sıvı yağ,
1 Çay bardağı yoğurt,
1 Çay bardağı pudra şekeri,
2,5 - 3 Su bardağı elenmiş un,
1 Paket kabartma tozu.

Yapılışı:

1 Yumurta, 2 yemek kaşığı süt, yarım çay bardağı toz şeker, küçük doğranmış 5 adet kuru incir, yarımşar çay bardağı kuru üzüm ve öğütülmüş badem, birer tatlı kaşığı tarçın ve kakaoyu karıştırın.

Ayrı bir kapta birer çay bardağı sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ile 1 yumurta, 2,5 - 3 su bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozunu yoğurun.

Hamuru ikiye bölün, ikisini de yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerlerine incirli içi yayıp rulo yapın. Üzerlerini kapatıp buzlukta yarım saat bekletin, birer cm kalınlığında dilimleyin, 175 C derecede ısıtılmış fırında 20 - 25 dk. pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder