27 Haziran 2015 Cumartesi

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler:

125 gr Yumuşak margarin,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 Su  bardağı toz şeker,
2 Yumurta,
1 Poşet şekerli vanilin,
1 Çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı,
1 Çay bardağı kuru üzüm,
1 Çay bardağı yulaf ezmesi,
3 - 3,5 Su bardağı un,
1 Paket Kabartma tozu,
1 Yemek kaşığı süt.

Yapılışı:

125 gr yumuşak margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 su  bardağı toz şeker, 2 yumurta, 1 paket şekerli vanilin, 1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış kuru kayısı, 1 çay bardağı kuru üzüm ve 1 çay bardağı yulaf ezmesini bir kaba alın ve karıştırın.
     
3 - 3,5 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu karıştırıp eleyin, karışıma ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın, yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine 1 yemek kaşığı süt ile karıştırılmış 1 yumurta sarısı sürün, yulaf ezmesi serpin ve 170 C derecede ısıtılmış fırında 15 - 20 dk. pişirin.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder