11 Eylül 2015 Cuma

Volkan Kurabiyesi

Malzemeler:

1 Yumurta
250 gr. yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı dövülmüş badem
Yarım su bardağı toz şeker
3 - 3,5 Su bardağı elenmiş un
1 Paket hamur kabartma tozu
2 Paket vanilin
1 Limon kabuğu rendesi
Vişne reçeli

Yapılışı:

1 Yumurta ve 250 gr. yumuşak margarini mikserle 5 dk. çırpın. 2 Yemek kaşığı dövülmüş badem, yarım su bardağı toz şeker, 2 paket vanilin, 3 - 3,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 limon kabuğu rendesi ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölün. İkisini de 2 mm kalınlığında açıp  pişirme kağıdı üzerinde buzdolabında bekletin. Tırtıklı yuvarlak kalıpla hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine birer çay kaşığı vişne reçeli koyun. Kalan hamurların ortalarına bıçakla artı yapın ve diğerlerinin üzerine kapatın. daha küçük bir kalıpla kenarlardan yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180 C derecedeki fırında 15 - 20 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder