15 Aralık 2015 Salı

Hindistan Cevizli Taçlar

Malzemeler:

150 gr. Tereyağı,
1,5 Çay Bardağı Pudra Şekeri,
1 Paket Vanilin,
3 Adet Yumurta,
1,5 - 2 Su Bardağı Un,
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu,
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker,
1 Limon Kabuğu Rendesi,
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi.


Yapılışı:

150 gr. Tereyağı, 1,5 çay bardağı pudra şekeri ve yarım poşet şekerli vanilini 3 dk. çırpın. 3 adet yumurta sarısı ekleyip 2 dk. daha çırpın. 1,5 - 2 su bardağı un ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırıp ekleyin. Mikserin düşük devrinde çırparak karışıma ilave edin. Krema sıkma torbasına doldurun, fırın tepsisine 4 cm çapında dairler sıkın. 1 yumurta akını 2 yemek kaşığı toz şeker ile 3 dk. çırpın. Kalan şekerli vanilin, 1 limon kabuğu rendesi ve 1 su bardağı Hindistan cevizi ilave edip 1 dk. daha çırpın. Bu karışımdan kurabiyelerin üzerine birer tatlı kaşığı koyun ve 170 C derecede ısıtılmış fırında 10 - 15 dk. pişin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder